Мікроби і цвіль: попередження про готові салати в упаковках

Готові до вживання нарізані салати популярні, тому що вони економлять час на кухні. У журналі споживчого апетиту, який виходить в Німеччині, говориться, що фахівці розглянули всі продукти, які вживаються для приготування салатів.

Ними було встановлено, що у всіх салатів є проблеми з гігієною або зберіганням, передає ukrhealth.

На додаток до високого бактеріального навантаження критики серед споживачів відзначають неприємний запах салатів і затхлість.

Фахівці купували готові салати в супермаркетах, які зберігаються там на охолоджених полицях. Всі салати були досліджені в лабораторіях.

В результаті фахівці з’ясували, що мікробна навантаження салатів була настільки висока, що вчені відразу випустили попередження про те, що подібні салати купувати не слід.

За словами дієтолога Ніни Сігенталер з асоціації з інформування споживачів (VKI), не можна купувати подібні салати вагітним і літнім людям.

Для оцінки були використані стандарти і значення попереджень Німецького товариства гігієни та мікробіології, оскільки в Австрії немає граничних значень для мікробіологічної оцінки упакованих салатів.

Певні штами

Один продукт в тесті вимірювали 450 000 одиниць на грам, що більше в 450 разів, ніж передбачалося раніше.

Фахівці встановили, що виробник перевищував попереджувальну цінність шести продуктів, які перебували в салатах. Один зразок був особливо сильно забруднений цвілевими грибами, в іншому була виявлена лістерія.

Також фахівці звернули увагу на термін придатності салатів. Вони встановили, що жоден продукт в салаті не відповідав терміну придатності.

Нагадаємо, ексміністр охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла, які вітаміни містяться у натуральних продуктах.